Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabadulás a bűn fogságából

2015.05.12

Teljes szabadságra vezető út Krisztus által

    

​               Ebben a pár oldalban azzal lesz foglalkozva, hogy mi is a kiút abból az állapotból, amivel és amiben születtünk ebben a világban. Hogyan lehet megszabadulni a bűntől és a sátán hatalma alól, és mi is az Isten ígérete azoknak, akik hisznek benne.

Jó tudni azt, hogy a bűn az ember legnagyobb problémája. Olyan mint egy rákfene, ami elárasztja az ember testét, gondolatait, akaratát, érzelmeit, elképzeléseit és a szellemét elkábítja, hogy ne tudja megtapasztalni az Isten jelenlétét az életébe. 

Lelki értelemben, a bűn az embert távol tartja a Teremtőjétől és így az élet forrásától, az igazi élet értelmétől, a teljes szeretettől, az örök boldogságtól és élettől.

Testi értelemben pedig, a bűnök nagyon sok testi betegségnek az oka.

Úgyhogy mindenképp a bűntől az embernek szabadulnia kell, azért, hogy meg tudja tapasztalni a Isten kegyelmét, szeretetét és közelségét.

Lépésekben lesz feltárva a szabadságra vezető út, amit az Isten rendelt el Krisztusban és kérlek, hogy, ha hosszúnak is tűnik ez a leírás, ne add fel, mert nincsen vége az utolsó pontig. Azért lépésekben, hogy legyen jobban érthető minden kedves olvasó számára.

Ha eddig nem tudtad, hogy hogyan kell a bűnök kötelékétől megszabadulni, ezek az oldalak egy eléggé teljes leírást fognak az olvasó elé tárni, ahhoz, hogy fel tudjon szabadulni a bűnei alól és a terhek alól amiket ezek okoznak és elkezdjen egy tetsző életet élni Istennek, szabadon mint Isten csodálatos megváltott és újjászületett gyermeke.

Ha pedig már Isten újjászületett gyermeke vagy és megtapasztaltad az életedben az Isten csodálatos megmentő szeretetét, kegyelmét és a Szent Szellem (Szent Lélek) megújító munkáját és van egy új életed, akkor ezek az oldalak segíthetnek arra, hogy másoknak is tudjál segíteni felszabadulni a bűnök és a sátán kötelékei alól, és Krisztushoz vezetni az elveszett embereket.

 

 

​Első lépés- Szabadulás a bűn fogságából

          

          A bűnökkel nem lehet úgy együtt élni, hogy az Istennek egy tetsző élet legyen. Ameddig az ember a bűneivel együtt él, takargatja, dédelgeti őket és még jól is érzi magát abban az állapotában, addig semmi köze sem az Istenhez, mert a bűnök miatt egy Istentelen elszakadott állapotban van:

...a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orcáját ti előttetek....” Ézsaiás 59:2

 

          A Biblia azt is megmondja, hogy a bűn fizetsége a halál: „a bűn zsoldja halál” Róma 6:23; vagyis a bűnért meg kell halni.

          Ez azt is jelenti, hogy: ha valaki meg akar szabadulni a bűneitől a saját erejéből, akkor meg kell haljon és le kell törlessze az adósságát. Csak az a baj, hogy az embernek nincsen semmije sem amit cserébe adjon, és amivel ki tudná fizetni a bűnei adósságát.

​           De a jó hír az, hogy az Isten vissza vásárolt minket embereket a Krisztus vére által. Vagyis Jézus Krisztus a kereszten kifizette helyettünk az adósságot:

Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;

Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:” 1 Péter 1:18,19

 

          A másik jó hír az, hogy azoknak akik ezt az áldozatot elfogadják hittel, vagyis erre a helyettes áldozatra hagyatkoznak teljesen, az Isten örök életet ígér:

Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül. Megigazulván ingyen az Ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által,

Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, hit által, az Ő vérében,...” Róma 3:23-25

 

Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.” Róma 6:23

 

          Egy másik jó hír az, hogy a bűnöktől és annak a kötelékeitől meg lehet szabadulni és nem kell a bűneiddel együtt élj akár hány éves is vagy és akármit is tettél eddig az életedben.

          A feltétel az, hogy valld meg ezeket az Isten előtt őszinteséggel: „Ha pedig a világosságban járunk, a mint Ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.

Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk.

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy meg bocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.” 1 János 1:7-9

 

          A fenti igékből de nem csak megláthatjuk azokat a valóságokat, hogy az embernek nincsen semmi saját megoldásuk a bűn kiküszöbölésében és az ember egyedül nem is tud a bűnöktől megszabadulni. De az Isten, a kimondhatatlan szeretete által gondoskodott a bűn eltörlésével is: „Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.” Róma 5:8

          Nekünk embereknek nincsen semmi más dolgunk, csak hogy a Krisztus áldozatába higgyünk és ebbe hittel kapaszkodjunk. Az Isten Szava azt mondja, hogy, semmi nem tudja lemosni rollunk a bűnt, csak a Jézus Krisztus kiontott vére: „Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata;” Kolossé 1:14

 

Az Isten nem rendelt el más megoldást a bűn el törlésére. Csak a Krisztus áldozata az egyetlen megoldás az ember bűneinek az el törlésére.

Az Isten gondoskodott azzal: „hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.” Róma 5:8.

Az ember felelőssége annyi, hogy ebben higgyen és kapaszkodjon hittel.

 

 

A bűn kötelékeiből való szabadulás

        

          Ebben a lépésben szembe kell nézni a bűneinkkel és a saját múltunkkal.

          Nagyon sok bűn van ami sértheti és meg akadályozhatja az Istennel és a másokkal való kapcsolatunkat.

          A Biblia azt mondja, hogy: „... vessük el azért a sötétségnek cselekedeteit, és öltözzük fel a világosság fegyvereit.

Mint nappal, ékesen járjunk, nem dobzódásokban és részegségekben, nem bujálkodásokban és feslettségekben, nem versengésben és irigységben:

Hanem öltözzétek fel az Úr Jézus Krisztust, és a testet ne tápláljátok a kívánságokra.” Rómaiakhoz 13:12-14

 

          Azért, hogy az Istennel a kapcsolatunk helyre tudjon állni, meg kell szabadulni a múlt bűneitől és azoknak minden kötelékétől.szabad-1.jpg

        

     A bűn kötelékétől csak akkor lehet felszabadulni, ha azokat meg valljuk őszintén az Istennek.

     Az Isten igéje azt mondja nekünk, hogy: Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsátsa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.” 1 János 1:9

 

     Ezért ezt a lépést szükség imádsággal elkezdeni. Ajánlatos hangosan imádkozni, de ha ez még nem megy, akkor nem kell aggódj, mert az Isten ismeri a szíved minden gondolatát. A lényeg az, hogy kérjed az Istent, hogy hallgasson meg.

           Az imádságok nem valami sablonos imádságok amiket örökké kell ismételni, hanem segítséget akar nyújtani azok számára, akiknek még nem megy a szabadon elmondott imádság.

          Lehet imádkozni ezt az imádságot is, de a legjobb a saját szavainkat használni:

Jóságos Mennyei Atyám egyet értek Veled, hogy eddig az életembe tettem néhány rossz dolgot. Most jövök Hozzád segítségért, hogy rámutass azokra a rossz dolgokra, amiket eddig rosszul csináltam. A Jézus Krisztus nevében kérlek segíts nekem felismerni és letenni a bűneimet. Ámen.”

 

          A következő lista rámutat az átlag bűnökre, és ha felismersz az életedbe ezekből, akkor jelöld meg. De ha eszedbe jutnak más bűnök is, akkor a lista végén levő üres helyre oda írhatod, vagy vegyél egy pappírt és írd le.

- Lopás

- Hazugság

- Verekedés/gyilkosság (az abortuszt és az öngyilkosság merényletet is beleérve)

- Romboló pletyka

- Veszekedés/civakodás

- Irigység

- Ellenségeskedés

- Engedetlenség

- Lázadozás

- Bálvány imádás (szobrok-festmények előtt meghajlás/tisztelgés/imádat)

- Részegség/kábítószer fogyasztás

- Versengés

- Pártütés

- Rágalmazás

- Szidalmazás

- Harag roham

- Siránkozás

- Szexuális kívánságok táplálása magazinokból, internetről vagy másokat nézve

- Csalás

- Esküdözés

- Kapzsiskodás/mohóság

- Lustaság

- Vandalizmus (más tulajdonát törni zúzni)

- Patvarkodás

- Varázslás

- Jövendőmondás

- Paráznaság/házasságtörés (házasság előtti kicsapongó élet és tisztátalan élet és házastárs megcsalása)

- Bujálkodás

- Büszkeség

- Engedetlenség

- Harag tartás

Homoszexuális/lezbikus kapcsolatok (ez súlyos utálatosság az Isten előtt)

          Ezeket a bűnöket meg lehet találni felsorolva a Bibliában pl. az 1 Korinthus 6-ban és a Galácia 5-ben, és ezekről azt írja az Isten igéje, hogy aki a fent említettekhez hasonlókat cselekszik, azok nem örökölhetik az Isten országát.

          Most, ha meg vallottad azokat a bűnöket amik eszedbe jutottak, tovább imádkozni kell és kérni az Urat, hogy bocsássa meg őket és szabadítson fel ezek alól.

          El lehet kezdeni a következő imádsággal is, de a legjobb a saját szívünk szerint, a saját szavainkkal imádkozni.

Mennyei Atyám kérlek bocsásd meg minden bűnt amit ma teljes szívemből elmondtam itt és tisztíts meg a Jézus drága vére által. Kérlek szabadíts fel a bűn rabsága és a sátán hatalma alól és fogadj el a Te gyermekednek. A Jézus Krisztus nevében kértem teljes hittel. Ámen.”

 

          Ha teljes szívedből és őszinteséggel mondtad el ezeket, akkor el kell hinned, hogy az Isten teljesen megbocsátotta a bűneidet és fel szabadított minden megvallott bűnöd kötelékétől és átlagosan a bűn rabsága alól.

          Többet nem tartozol a sátán hatalma alá, hanem az Isten át helyezett a Saját hatalma alá. És ezt is el kell higgyed és magadévá tegyed.

          Ezért sohase hagyd ezután a sátánt, hogy elhitesse veled, hogy  még mindig hibás vagy az őszintén megvallott és megbánt bűnök miatt.

          De ha ezután is még eszedbe fog jutni olyan bűn amit még nem vallottál meg, minél hamarabb meg kell vallani. Ne felejtsd el mit mond az Isten igéje: Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsátsa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.” 1 János 1:9

 

          Ezért, akárhányszor a bűn zaklat, főleg ha azok köze tartozik amelyeket meg vallottál őszintén és letetted az Úr elé, emlékezzél vissza a fent említett igére.

          Megtörténhet, hogy most nem jutott eszedbe most egy bizonyos bűn és csak egy megadott élet helyzet miatt akár évek után fogsz rájönni, hogy van még meg nem vallott bűn az életedbe. Ekkor is az a megoldás, hogy mihelyt megvilágosodott, hogy van egy meg nem vallott bűn az életedben, el kell rendezni az Urral minél hamarabb, azért, hogy ne legyen a gonosznak ez a bűn által egy kapaszkodója az életedbe.

 

          Tovább ajánlott imádkozni hálás szívvel a következőképpen a saját szavainkkal: Uram, köszönöm azért, hogy bocsánatot nyerhettem a bűneimre. Kérlek segíts meg megélni a tiszta életet. Segíts meg, hogy a Te nevedben drága Jézusom ellene tudjak állni a sátán minden csábításainak és támadásainak, azért, hogy szabad maradhassak. A Te nevedben kérem ezeket Megváltó Jézusom. Ámen.”

 

          Megjegyzés: ha valaki szexuális bűnök  rabja ​(a homoszexualitást is ide értve), akkor meg kell állni és külön ezekért imádkozni, vagy meg kérni másokat is, hogy imádkozzon érted és akár veled, hogy a sátán ereje megtörjön és tudjál lemondani ezekről, és csak ezután kell tovább menni, mert ez a fajta bűn teljes mértékben hatalmába tudja keríteni az ember értelmét/józan gondolkodását, érzelmeit és akaratát is.

          Ha okult praktikák rabja, pl. Jövendőmondás, sátánizmus, woodoo, idegen szellemekkel kommunikálás vagy az ördögnek ha tett valami fogadalmat, akkor ajánlott felkeresni egy tapasztalt lelki pásztort vagy egy érett hívő keresztyén embert, aki segítsen imádkozni és imádkozzon érted, hogy felszabadulhass a sátán kötelékei alól.

          Vagy az abortusz a nőknél, de a férfiaknál is akik ebben bele egyeztek. Az abortusz az egy gyilkosság a szó szoros értelemben és nagyon súlyos bűn. Ezért, ha ilyen súlyos bűnbe volt részed, akkor, térdepelj le ezért külön és imádkozz ezért, és oszd meg olyan személlyel/személyekkel akikkel tudsz együtt imádkozni. Nagyon súlyos bűn, de van szabadulás csak őszintén kell jönni az Istenhez és kérni a bocsánatot. Ez a súlyos bűn sok egészségi, de főleg lelki problémát okozhat, ha nincsen megvallva és megbánva.

         Nagyon sok nő depresszióba és más ideg problémába és szellemi támadásokba szenved és nem tudják azt, hogy egy ilyen meggondolatlan gyilkosság, amiért a rendőrség nem fog nyomozni soha, az oka.

         A nőknél a terhesség veszítés is okozhat lelki furdolást. Veszítés amit csak akkor lehet bűnnek nevezni, hogyha szánt szándékos hanyagságból történt. Másképp az Úr tudja miért engedte meg ezt is és a lelki megnyugvást csakis Nála lehet megtalálni ez esetben is. Ezért is lehet imádkozni egy meg bízható személlyel, akár olyannal, aki átment hasonló helyzeten és megtalálta a nyugalmát Krisztusban.

          Ne értse félre senki sem. Minden bűn súlyos, de vannak bűnök amik sokkal erősebben a hatalmukban tudják keríteni és meg tudják kötözni az embereket, ezért ajánlott, hogy amikor akarunk szakítani a bűnökkel, legyen valaki tapasztalt hívő ember mellettünk, hogy segítsen imádkozni és imádkozzon érettünk mert: …igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése.Jakab 5:16

 

 

 

Második lépés -

Jézus Krisztus  elfogadása mint Megváltó

és az örök élet elfogadása.

 

           Ha őszinte voltál az Istennel és saját magaddal, megvallottad a bűneidet és imádkoztál teljes szívedből, hogy az Isten szabadítson fel a bűneid kötelékei alól, akkor a következő lépés amit tenned kell az az, hogy elfogadd Jézus Krisztust mint személyes Megváltódat és így megkapd az örök élet ajándékát is.

          Ez egy személyes döntés kell, hogy legyen minden tiszta szívből kereső ember számára.

          A Jézus Krisztusban való hit és az Ő áldozatának az elfogadása a feltétel arra, hogy Isten neked is meg adja az örök életet: „Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;” Efézus 2:8

 

          Tovább az Isten igéje azt mondja neked is, hogy vallást kell tegyél az Úr Jézusról, azért, hogy megkapd az örök élet ajándékát:

Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, meg tartatól (üdvözülsz).

Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.” Róma 10:9,10

 

És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk (üdvözülnünk).” Apostolok Cselekedete 4:12

 

A Biblia azt mondja, hogy mindenki, aki segítségül hívja az Úr Jézust az üdvözül: „Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, meg tartatik (üdvözül).” Róma 10:13.

 

Az Úr Jézus nincsen messze egy embertől sem. Ő csak egy szívből mondott ima távolságra van tőled is. Egy egyszerű imával be hívhatod az életedbe. Saját szavaiddal mond el őszintén és teljes szívből az Istennek és magának Jézusnak, hogy hiszel Benne. Hiszed, hogy Ő kiontotta érted is az Ő vérét, hiszed, hogy el tudja törölni a megvallott és megbánt bűneidet és hiszed, hogy Ő feltámadott a harmadik napon érted is személyesen.

Tovább megvallod Őt mint személyes Uradnak és Megváltónknak és segítségül hívod, hogy vezesse az életedet. Ezeket el lehet mondani valahogy így is, de a lent írott ima csak egy egyszerű példa:

Istenem én tudom, hogy egy elveszett bűnös vagyok a te Fiad Jézus Krisztus nélkül és nem tudok Hozzád közeledni Nélküle. Kérlek jóságos Atyám, hogy a Jézus Krisztusban vetett hitemért fogadj el a Te gyermekedé.

Uram Jézus Krisztus én hiszem, hogy te értem szenvedtél és kiontottad a drága véredet, kérlek tisztíts meg a te véred által minden bűnömtől és hamisságomtól. Hiszem azt is Uram, hogy feltámadtál értem is és most elfogadlak mint személyes Uramnak és Megváltómat, kérlek gyere be az én életembe is és tovább irányítsad az életemet a Te akaratod szerint. Kérlek tölts be a Te drága Szent Szellemeddel (Lelkeddel ha így ismered), azért, hogy Neked és Szerinted tudjak élni és ne vétkezzek többet Ellened. Óvjál továbbra meg a bűntől és vigyázz rám. A Te nagy nevedért kérlek tedd meg ezeket. Ámen.”

 

          Ha ez az ima kifejezi azt amire vágytál, térj vissza és mond el teljes szívből, vagy mondjál valami hasonlót a te saját szavaiddal.

         Ezeket elmondhatod egyedül is, de a legjobb, ha valaki tapasztalttal hívő emberrel együtt teszed, aki tud imádkozni érted azokban a pillanatokban, mert ez nem egy egyszerű döntés.

          Miért? Mert a gonosz tudja, hogy ezzel a döntéseddel   elveszíthet örökre az ő hatalma alól és megtesz mindent, hogy ne legyél elég őszinte vagy, hogy kételkedve mond el.

Nagyon fontos megérteni, hogy a bűnös ember a gonosz hatalma alatt van, ha tudatos az ember erről, ha nem, ha hiszi ezt, ha nem hiszi.

Ezért nagyon fontos az ima és az ima támogatás mások részéről is. De az Isten mikor megszabadítja az embert a Jézusban vetett hite válaszaként, akkor ez az állapot megváltozik, és az Ő népének része lesz. Ezeket az Efézusiakhoz írt levél második fejezetében meg lehet találni.

Nézd meg csak más igéket amik a fent említetteket fejezik ki: „Hálákat adván az Atyának, ki alkalmasokká tett minket a szentek örökségében való részvételre a világosságban;

A ki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába;

Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata;” Kolossé 1:12-14

 

          A fenti ima csak egy példa volt, mindenki próbálja meg elmondani a saját szavaival a saját helyzete szerint, a lényeg az őszinteség és a teljes szívből való bűnbánat és a bűntől való elfordulás vágy.

Az Isten ismeri mindegyikünk szívét, gondolatait és látja az őszinteségünket.

Ha teljes szívből való hittel mondtad el Krisztusnak a fentieket vagy ehhez hasonlót, akkor megtapasztalod a bűneidtől való felszabadulást, ami az örök életre vezet: „Mert az Isten szerint való szomorúság üdvösségre való megbánhatatlan megtérést szerez;....” 2 Korinthus 7:10

szabad-2.jpg

        

        Ha a bűneidtől felszabadultál és elfogadtad Krisztus áldozatát éretted, akkor Krisztussal egy személyes kapcsolatod jött létre és Ő általa a Mindenség Istenével: „Hű az Isten, ki elhívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre,”1 Korinthus 1:9

 

          Ha Krisztus az életed Ura lett, akkor Ő megmentett tégedet válaszul a te hitedre és örök életet adott neked: „...az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban” Róma 6:23.

 

          Az Isten azt is cselekszi, hogy mikor „a bűn és a halál törvénye” alól felszabadít, válaszul a megvallott hitedre Jézusban és beléd helyezi az „élet szellemnek (lélek) törvényét”. (Roma 8:1,2)

          Ez a Krisztus által kapott élet törvény által, maga az Isten segíti az embert, hogy győzni tudjon a bűnei és a sátán csábításai felett és egy tetsző életet tudjon élni Neki:

Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem (a Szent) Szellem szerint.
Mert
a Jézus Krisztusban való élet szellemének (lélek) törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől.

Róma 8:1,2

 

Ezeket mind tudni fogod, mert egy mennyei boldogság és egy mély lelki békesség fog elárasztani.

Nagy változások fognak az életedben végbe menni, a bűneid terhétől megszabadulsz, és az Istentől elfogadottnak fogod tudni magadat. Ezekről mind meg fogsz bizonyosodni.

A legelső fontosabb változás ami követi a megmentésedet az egy kimondhatatlan vágy az Isten, Krisztus és a Bibliai igazságok megismerése iránt.

Kezdesz vágyni időt tölteni Istennel imádságban, hálálkodásban a megmentésedért és sok Biblia olvasásban.

Megkezded érteni a Bibliában talált igazságokat és az Isten szava kezd értelmet kapni az életedben. Kezded megtapasztalni, hogy az Isten szava a szívedre szól és így kezded megtapasztalni, hogy az Isten Szelleme (Lelke) irányítja az életedet, kezd válaszokat adni a kérdéseidre és az imáidra az igék által is. Így meg fogod tapasztalni az Isten közelségét is, ami eddig elképzelhetetlen volt számodra a bűneid rabsága miatt.

Az örök élet biztonsága is tudatosodni fog, mert ezt is kimunkálja benned a Szent Szellem. És így eltűnik a haláltól való félelem is.

Vágyni fogsz más igazi keresztyének közé és elmondani másoknak is azt, amit veled tett az Isten. Azt legfőképpen, hogy hogyan szabadultál meg a bűneid terhétől és hogyan kapott az életed igazi értelmet.

A bűnös szokások vagy káros szenvedélyek (alkohol, cigaretta, drogok, szerencse játékok stb.), elmaradnak egyből, vagy szép lassan lemaradnak és zavarni fognak átlagosan a bűnök, a saját vagy mások életében. Lemarad az olcsó szórakozás mint például a TV nézés, amit kicserél az Istennel töltött idő: Biblia olvasás, imádság, keresztyén irodalom és közösségben való járás.

És még sokkal de sokkal több is megjelenhet az életedben, amit mind az Isten Szent Szelleme munkál ki az életedben. Ezek a változások mind Isten iránti hálából jelennek meg és a megváltás eredményei a Szent Szellem hatása alatt és nem a saját erőfeszítéseidnek az eredményei.

Mind ezek, azért vannak ide írva, hogy nehogy valaki becsapja magát és hamis örök élet bizonysága legyen azzal, hogy elmondta felületesen vagy kételkedő szívvel a fenti imát vagy hasonlót és azt higgye, hogy örök élete van anélkül, hogy valami változás történt volna az életében.

A fenti ima csak egy példa volt és nem egy varázsige. Ha az ember nem vallja meg a bűneit, nem bánja meg azokat és nincs vágya arra, hogy elforduljon a bűneitől teljes szívéből és nem jön őszintén Krisztushoz, akkor nem kap semmit sem. Az élet változások hiánya azt is jelenthetik, hogy az ember nem volt őszinte és az Isten nem mentette meg.

A fenti ige azt is mondja, hogy: „...a világ szerint való szomorúság pedig halált szerez.” 2 Korinthus 7:10.

 

És milyen a világ nagy része az Istennel és Krisztussal szemben? Hitetlen.

Ha akárki hitetlenül vagy kételkedve imádkozik a megmentéséért, vagy azzal a hozzáállással, hogy: „próbáljam ki ezt is, hátha működik”, akkor az Isten biztosan nem válaszol és nincs örök élet, nincs jóra változás az életében, nem jelennek meg a Szent Szellem gyümölcsei sem, amelyek a:”... szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. törvény.” Galácia 5:22,23

 

      A Jóságos Isten adja meg minden egyes olvasónak, aki még nem kapta meg a bűneire a bocsánatot és nem szabadult meg a bűn és a sátán rabsága alól, hogy tiszta szívből és őszintén tudjanak jönni a mennynek és a földnek Urához és tapasztalják meg az Ő kimondhatatlan szeretetét és kegyelmét. Ámen.

 

          Jézus azt akarja, hogy szabad legyél! Szabad a múlt bűneitől, szabad a problémáidtól ami most gyötörhetnek és szabad minden félelmedtől amik még létezhetnek benned és akadályozhatnak.

          Ha megvallottad, megbántad, elfordultál a bűneidtől és elfogadtad már Jézust a személyes Megváltódnak, akkor Ő már megnyerte neked a harcokat a halála és a feltámadása által.

          Ha eddig nem voltál szabad Krisztusban, azért volt, mert lehet, hogy eddig nem értetted meg azt, amit már Ő megtett érted.

          Itt van a jó hír számodra! Lehet, hogy fiatal vagy, vagy idős, de nem kell együtt élned a bűnökkel, a gonoszsággal és nem kell tovább is a gonosz hatalma alatt leélned az életedet!

           A sátán azt akarja elhitetni, hogy ő erősebb mint amilyen igazából. Még azt is el akarja hitetni veled is, hogy egyenlő Istennel, de ez is csak hazugság.

          Az Úr Jézus már lefegyverezte őt és elvette tőle azt amivel ő árthat neked. (Kolossé 2:16-18).

          Lehet, hogy zümmög körülötted mint egy láthatatlan darázs, de már nincsen fullánkja, az Úr Jézus ezt is kitörte már: „Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.” 1 János 3:8

 

          Te az által, hogy befogadtad Jézus Krisztust az életedbe, Isten gyermeke vagy és egyesültél Krisztussal lelki értelemben: A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek/szellem Ő vele.” 1 Korinthus 6:17

 

          Ha szellemi erők fenyegetnek téged, csak el kell mondanod nekik, hogy ki is a te Mindenható és Mindenütt ott levő Atyád és mit is tett érted a te drága Megváltód, Jézus Krisztus a kereszten.

          A további sorokban leírtak segíteni fognak neked és irányt fognak adni abban, hogy fel tudjál teljesen szabadulni a sátán többi kötelékeitől is.

          Először is meg kell értsd azt, hogy a sátán örökké meg próbálja befolyásolni a gondolkodásunkat a hazugságaival és így eltéríteni az Istentől.

          De azt is tudnod kell, hogy semmi hatalma nincsen feletted, ameddig el nem hiszed őt.

          Az gonosz erejét meg fogod törni, ha ezeket a gondolatokat, ha jönnek, meg osztod valaki érett keresztyén hívő emberrel aki tud segíteni neked ezekben a pillanatokban imádkozni.

          Egyedül is végig tudsz menni ezeken a lépéseken, de ha van valaki akiben megbízol és aki tud imádkozni veled és érted akkor így a legjobb.

          Tovább ha úgy döntöd, hogy egyedül akarsz átmenni ezeken a lépéseken akkor is rendben van és ha valami nehéznek tűnik vagy úgy érzed, hogy valamitől nem szabadultál fel, akkor utólag segítséget kérsz egy megbízható igazi hívő embertől vagy akár lelki pásztortól.

          Tudnod kell azt is, hogy a gonosz nem csak a gondolatainkat próbálja megfertőzni minden fajta hazugsággal és ocsmány gondolattal, hanem azokban a pillanatokban amikor szabadulni akarunk az ő kötelékeitől megpróbál megfélemlítő gondolatokat is táplálni az eszünkbe vagy akár testi rosszul létet is tud okozni.

          Ezekkel a gonosz meg próbál ijeszteni vagy csak próbálja elterelni a figyelmünket. Ezekre is a megoldás az imádság és a Jézus Krisztus nevének a segítségül hívása.

          Ezért, ha most ilyesmit tapasztalsz, alj meg és imádkozz, valami hasonlót a saját szavaiddal, vagy ha kifejezi a következő ima azt amire vágysz, akkor mond el hangosan:

Kedves Mennyei Atyám elhiszem, hogy Te jelen vagy ebben a helyiségben és most már az életemben is. Te mindenhol jelen vagy és Te tudsz mindent.

Szükségem van Rád, mert tudom, hogy semmit sem tehetek Nélküled.

Hiszem a Bibliát, mert az igazságot tartalmazza. Ezért meg tagadom a sátán minden hazugságát.

Kérlek, hogy a sátánt kötözd meg és minden munkáját rontsál le, és helyezz egy védő burkot körülöttem, hogy meg érthessem és cselekedhessem a Te akartatódat.

Azért mert Atyám vagy és most a te gyermeked lettem azzal, hogy Jézus Krisztust választottam és Benne hiszek, kérlek segíts meg, hogy cselekedhessem a Te akaratodat.

Az Úr Jézus Krisztus érdeméért kérlek, hogy a sátánnak és minden gonosz szellemének az erejét kötözd meg és hallgattasd el őket és így ne tudjanak semmi fájdalmat okozni vagy akármilyen féle képpen meg akadályozni azt, hogy a Te akaratod legyen teljesítve az életemben.

Hiszem, hogy Jézus Krisztus által egy új életet kaptam és a bűneim rabsága alól felszabadítottál.

Hiszem azt is, hogy már Jézus Krisztus az Úr az életem felett, ezért a sátánnak nincs semmi hatalma felettem és nem is bánthat ha nem hiszek el a hazugságaiból. Kérlek segíts meg Atyám a te nagy nevedért. Ámen.

 

 

 Harmadik lépés –

Lemondani a hamis vallásról és szellemi gyakorlatokról.

 

         Ezen a lépésen is őszintén át kell még menned azért, hogy segítsen neked felszabadulni minél jobban a gonosz befolyása alól és meg találni a teljes szabadságodat Krisztusban.

           De csak akkor győzhetsz ebben a harcban, ha azt választod, hogy elhiszed és megvallod az Isten igazságát.

           Meg vallani egyszerű, mert csak egyszerűen az Istennel egyet kell érts.

           Azért mert csak az Isten érti a gondolataidat és a sátán nem, fontos, hogy tovább, azt amit a sátán ellen jelentesz ki, hangosan tegyed, hogy hallja azokat amiket ki jelentesz ellene.

           Így meg érteted a gonosszal, hogy komolyan gondolod amit mondasz.

          Tovább ezekben a lépésekben még egy őszinte át tekintést fogsz tenni az életedről.

           Nem kell félned ezt tenni, mert az Isten nagyon szeret és szabadon akar látni minden olyan dologtól amivel a sátán vissza tudna még rántani.

           Ő már el rendezte a bűnöket és teljes győzelmet aratott a sátán teljes hatalma felett Krisztus által a kereszten, de most téged akar személyesen fel szabadítani.

           Ő csak azt akarja, hogy legyél őszinte Vele és az őszinteséged alapján építsen ki veled egy személyes bizalmi kapcsolatot.

           Fontos átmenni mind a hat lépésen ami még hátra van és ne add fel, mert nincsen vége az utolsó lépésig.

           A szabadság amit Jézus Krisztus szerzett a kereszten, minden Benne hívőre érvényes!

           De ehhez az is hozzá tartozik, hogy hátat fordíts minden hamis vallásnak és annak a gyakorlatainak.

          Ugyancsak, hátat kell fordítani a hamis vezetésnek és vezetőknek is.

           A sátán fel használja a múlt megtapasztalásainkat, hogy elvonjon Istentől és, hogy uralja a gondolkodásodat és a viselkedésedet.

          Őszinte kell, hogy legyél Istennel, és akkor többet a sátán nem tud zaklatni a jövőben.

          Kezdheted hangosan a következő imával is, de inkább mondj valami hasonlót a saját szavaiddal:

Mennyei Atyám, kérlek segíts, hogy emlékezni tudjak minden hamis szellemi gyakorlatra vagy hamis vallásos gyakorlatra, amin részt vettem.

Ha valami vagy valaki rossz irányba irányított, segítsél vissza emlékezni, hogy tudjam meg tagadni.

Fel akarok szabadulni ezek alól is és követni a Te akaratodat teljes mértékben.

Kérem ezt Tőled az Úr Jézus nevében. Ámen.”

 

          Még ha játék ként is követted el, vagy azt hitted, hogy csak egy vicc, akkor is szükség meg vallanod és elfordulnod azoktól.

          Még ha csak másokat is néztél és egyet értettél azzal amit tettek, még ezt is meg kell vallanod.

          Ha akkor amikor tetted, nem tudtad, hogy rossz dolog, de most már világos, hogy az, akkor ezektől is el kell fordulnod.

          Tovább van egy lista amiből ki lehet pipálni azt ami érvényes rád, vagy hanem írd le egy papírra.

          Ez egy részleges lista és ez azért jó, mert rá tud világítani pontosan arra, amiből vagy amitől szabadulnod kell, de ha eszedbe jut valami más is, meg kell nevezni, vagy hanem a lista végére az üres helyre kell írni:

​             - Testen kívüli gyakorlatok vagy levitáció

- Szerencse varázslat (varázslat azért, hogy gazdagabb legyél vagy fogadalom az ördögnek, hogy gazdagabbá/sikeresebbé tegyen)

- Aura és energia csakrák utáni érdeklődés. Bioenergia átadás vagy kapás

- Inga vagy varázslatos víz kereső "y" alakú fa vagy fém használata

- Reinkarnációban való hit vagy előző életeknek az emlékeinek a fel idézése. Ez a keleti misztika egyik legveszélyesebb hayugsága

- Jing-Jang jelek hordása és elméletben való hit

- Pentagramok használata (ez a sátán fejének a jele és a sátánisták használják előszeretettel)

- Álom fogó használata (ez egy olyan tárgy amiről azt állítják, hogy megszűri az álmokat. A rosszak meg akadnak a tárgy hálójába és csak a jók jutnak el hozzád.

- Álom értelmező könyvek tanulmányozása és használata

- A jóga, rejki vagy más meditáció formák (chi kung, agy kontról...) gyakorlása 

          Itt fel hívom az olvasó figyelmét, hogy az egyes karizmatikus körökben való „szent nevetés” eszméletlen állapotban (extázisban), ájuldozás, mambó dzsambó - habla gyabla "nyelveken szólás" értelmetlenül, ugatás, beee-getés, földön való fetrengés eszméletlenül a vezetők érintése vagy befolyása után, az nem más mint álcázott kundalini jóga ami „keresztyén” ruhába van öltöztetve. Nem a Bibliai Szent Szellem munkái,nagyon veszélyesek és vigyázni kell ezekre a megnyilvánulásokra is, mert teljesen meg tudják ölni az igazi Bibliai Szent Szellem munkáját és gyümölcseit az emberekben. Menekülni kell az igazi Bibliai Krisztushoz, minden olyan helyről ahol a fent említetteket hirdetik és gyakorolják

- Kristályok / amulettek használata azzal a hittel, hogy megvédenek, meg gyógyítanak vagy, hogy van mágikus erejük

- Babona mint például a víz vetés babona szénnel vagy gyufákkal,  az ónöntés, foghagyma a gonosz szellemek ellen, fekete macskáktól vagy Péntek 13-tól való félelem stb. Ezeket az Isten mind tiltja, mert ördögi praktikák.

- A Halloween meg ünneplése (boszorkány vagy halált/sátánt jelképező jelmezek viselése), kasza vagy más ilyen tárgyak viselése vagy tök lámpás készítése. A Halloween a sátán első számú ünnepe - a halál ünnepe. És a tök lámpással csak be hívod az ördögöt a házadba és jogot adsz neki, hogy tönkre tegye a családod lelki életét, békességét és testi egészségét. Egyszóval behívod az átkot az életedre és a családod életére

- Pogány ünnepeken való részt vevés (Isis kultusz, az Ég Királynője kultusza, Diána kultusz stb.)

​- Szertartásos beavatások valami pogány rendbe vagy sátánista/varázsló/woodoo kőrbe 

- Asztal táncoltatás vagy szellem idézés

           - Ouija tábla (ez egy számokból és betűkből álló fa tábla ami által lehet kommunikálni a gonosz szellemekkel)

- Átkokat mondani másokra (miséket vagy böjtöt fizetni pl. ortodox szerzeteseknél / papoknál azért, hogy valakinek baja legyen vagy ne legyen békessége a családjába)

- Szellem idézés vagy angyalokkal való társalgás vagy ezektől elfogadni tanácsokat vagy vezetést

- Médiumok, varázslók látogatása (ezek olyan személyek akik fel tudják venni a kapcsolatot a gonosz szellemekkel

- Halott idézés (halott hozzátartozókkal való kommunikálás, halottak csontjainak ereklyéje előtt való leborulás és imádkozás, halottakhoz való imádkozás segítségért, akárkik is voltak ezek)

- Földön kívüliekkel való társalgás. UFO jelenségek (ezek is megtévesztő gonosz szellemek, amelyek a Jézus Krisztus nevének hallatára elvesztik minden szuper erejüket és menekülnek)

- Tündérekkel való társalgás (ezek is megtévesztő gonosz szellemek)

- Látogatott-e meg valaha halott hozzá tartozó szelleme? (Ezek is gonosz megtévesztő szellemek, amelyek fel veszik az elhunyt személyiségét)

- Jövendő mondás kártyákkal vagy akármi más tárgy segítségével: kávés csészéből, gyűrű stb.

- Tarót kártyák használata (boszorkány kártyák)

- Tenyérből való sors olvasás

- Szám misztika (pl. fogadalom az ördögnek, hogy pénzt nyerj a szerencse játékokkal. A modern formája a lottó játékok és a számokra való fogadások. Ezek is egyfajta jövendő mondások)

- Horoszkóp (ez egy Babiloni eredetű jövendőmondás a csillagok állásából. Ezt is a Biblia Istene határozottan elítéli

- Hipnózis (a múlt emlékek felidézése egy magán kívüli állapotban. Az Isten a józanság és a tiszta elmén keresztül hat az emberekre és nem a transz állapotokban

- Gondolat olvasás / előre megérzett események (ha nem vagy egy újjászületett Krisztus követője, akinek az Isten kijelent célzottan valamit és ami teljes mértékben meg egyezik a Bibliával is, akkor vigyázat mert nem az Istentől van)

- Tárgyak mozgatása akarat erővel (ezeket is csakis a gonosz szellemek hatása alatt lehet végezni)

- Varázslás, kuruzslás

- Okult (ördögi/sátáni) praktikákat leíró könyvek olvasása

- Sárkányok és várbörtön játékok

- Erőszakos, pornó, horror, szellemes, kísértetes, vámpíros, médiumos irodalom olvasása

- Erőszakos, pornó, horror, szellemes, kisértéses, vámpíros („Alkonyat” stílusú), médiumos filmek (Harry Potter stílusú) sorozatok nézése

- Erőszakos (lövöldözéses) vagy okult (szellemes, médiumos, vámpíros, varázslásos) videó, számítógépes játékok

- Keresztyén ellenes zenék/videó klippek hallgatása/nézése (szexuális kivitelezésű zenék/klippek, black metál, hard rock, dead metál stb. végül is minden olyan stílusú zene amelyik paráznaságra, alkohol és drog fogyasztására erőszakosságra és az Isten nyílt káromlására ösztönöznek).

- Vér szövetségek kötése akárkivel

- Minden -féle harc művészetek (karte, taekwando, tai chi, wu shu, kung fu stb.)

- Képzeletbeli barátok (ezek is megtévesztő szellemek)

- Nem keresztyén vallások gyakorlása (Buthiszmus, Hinduizmus, Iszlám, Mária kultusz, Isis isten nő kultusz, Jehova tanúi, Mormon vallás, Unitáriánizmus, Krisna, Scientológia, Báháj, Sátánizmus, New Age vagyis az Új Korszak mozgalmak stb.)

- Bálvány imádás (akármilyen fajta szertartásos vagy egyéni tárgy, festmény és szobor elött való leborulás és imádság, segítség kérés attól akit ábrázol)

- Fogadalom/eskü vagy egyesség az ördöggel

- Különleges erők a játékokon vagy játék tárgyakon keresztül (pokemon, power ranger stb.)

- Irányított elképzelés – kérte-e vagy vezetett-e el valaki olyan állapotra, hogy elképzeld azt, hogy kijöttél a testedből és máshol vagy, vagy csak egyszerűen azt kérte-e valaki, hogy képzeld el, hogy máshol vagy és valamiket kell lássál?

- Szerencse játékok függőség (póker, fogadások, elektromos gépek stb.)

?

          Most, ha kijelölted azokat, amiket fel ismertél az életedben vagy eszedbe jut más is és akár leírtad, imádkozz a következőképpen:

Jóságos mennyei Atyám, bevallom, hogy a következőket tettem a fent említettekből (meg kell nevezni név szerint azt amiben részt vettünk)

Kérem a bocsánatot ezekért és köszönöm, hogy jöhetek Hozzád, kérlek tisztíts meg ezektől. A Te segítségeddel el akarok fordulni minden hamisságtól, hamis vezetéstől és hamis vallástól.”

 

          Megjegyzés: Ha jártál jósoknál, kártyavetőknél, ortodox papoknál /szerzeteseknél, részt vettél sátáni rituálékon, tettél fogadalmakat az ördögöknek, valami féle képpen társalogtál ördögökkel, szellem idézésen vettél részt, meg ünnepelted jelmezekben vagy töklámpással a sátán ünnepét a Hallowent,  beszélgettél halottakkal, kértél segítséget elhunyt emberektől („szentektől”) stb. Vagy súlyos evés zavarokban szenvedsz (anorexia pl.), akkor meg kell állni és külön ezekért imádkozni, azért, hogy a sátán ereje meg törjön és le kell mondani ezekről a fogadalmakról segítségül híva hittel az Jézus Krisztus nevét.

           De ezekben az esetekben nagyon is ajánlatos felkeresni egy tapasztalt lelki pásztort, keresztyén misszionáriust, komoly hívő embert, aki segíteni tud rajtad átvezetni a szabadulás lépésein, mert a sátán nagyon huncut és be tud csapni azzal akár, hogy egy időre békéd hagy, de azután megint jelentkezni tud és az már nem lesz kellemes dolog, mert ő nem mond le könnyen az övéiről, főleg ha neki fogadalmat tettél vagy ő segített valamit neked elérned, és nagy a valószínűsége, hogy egyedül nem is leszel képes ezeken átmenjél.

          Ha nem ismersz senkit sem aki rajtad segíteni tudna ezekben az esetekben, imádkozzál hittel az Úr Jézus Krisztust segítségül híva és meg látod, hogy előbb utóbb Ő fog rendelni valakit.

          Ezt tapasztalatból mondom én aki írtam ezeket és aki imádkoztam 3 holnapig ezekért, mert én sem ismertem senkit sem, aki tudott volna segíteni rajtam, de maga az Úr meghallgatott és Ő küldött el egy olyan helyre ahol segítettek rajtam felszabadulni a bűneim és a hamis szellemi gyakorlataim rabsága alól.

          Sok ilyen esetben hosszas is lehet a szabadulás, sok imádságra lesz szükség részedről, és sok imatámogatás és böjtölés mások részéről. Ezért kérj segítséget, ima és böjt támogatást másoktól, akik tudják, hogy pontosan mit kell tenni ilyen súlyos esetekben.

          De nem kell elcsüggedni, az Úr Jézus már legyőzte a sátánt és annak minden hatalmát. És a te esetedben is, ha rád érvényesek a fent említettekből, akkor meg fog szabadítani, csak kérjed imában, higgyél Jézus Krisztusban és hagyatkozz Rá.

 

 

Negyedik lépés

Az Isten igazságainak választása

         

          Jézus mondja: „Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok; És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.” János 8:31,32

          Dávid király mondta: „Boldog ember az, a kinek az Úr bűnt nem tulajdonít, és lelkében csalárdság (hamisság) nincsen.” Zsoltárok 32:2

 

          Kezdd el ezt a fontos lépést egy hasonló imádsággal: „Jóságos Mennyei Atyám, tudom, hogy a Te akaratod az, hogy meg ismerjem és elhiggyem az igazságot, és azt is, hogy szükség őszinte lennem.

Eddig a hazugság atya, az ördög becsapott és magam is becsaptam saját magamat.

Nem tudok elrejtőzni Előled, és tudom, hogy te látsz és tudsz mindent, és szeretsz engem és azt akarod, hogy szabad legyek.

Az Úr Jézus Krisztus nevében imádkozom, és kérlek téged Mennyei Atyám, hogy hallgattasd el a sátánt, és minden hatalmát felettem törd meg.

Hálát adok Atyám mert a Jézus Krisztusban vetett hitem miatt elfogadtál gyermekedé.

Kérlek, hogy a Szent Szellemed által vezess az igazság útján és óvjál meg minden hamisságtól. Kérlek vizsgáld meg a szívem és mutass rá minden olyan dologra amit még nem ismertem fel és nem kedves előtted. A Jézus nevében kértem ezeket. Ámen.”

 

          Tudnod kell, hogy az Isten szeret és egy őszinteségre épült személyes kapcsolatot akar veled.

          Ha amit hiszel és teszel hibásak, akkor nem úgy fogsz élni ahogyan kellene, és ez bántani fog tégedet is és másokat is.

          A sátán huncut és ha elhiszed a hazugságait, akkor le tud rántani helytelen irányban.

          Ha amit hiszünk hibás, akkor amit érezni fogunk, az is hibás lesz.

          Lejjebb fel lesz sorolva néhány hazugság, amit általában az emberek elhisznek, és amivel a sátán fogva tudja őket tartani. Válaszd ki azokat amik rád is vonatkoznak és ha valami más ezeken kívül eszedbe jutnak, írd le a végére hagyott üres helyre vagy egy pappira:

- A pénz vagy más anyagi javak teljesen boldoggá tudnak tenni

- Csak a jó ízű ételeket kell meg egyem és nem azokat amelyek egészségesek nekem, mert a boldogság attól függ, hogy mit teszünk be a hasunkba

- Csak akkor lehetek boldog ha szép alkatom van és jó nézek ki

- A házasság előtti kicsapongó élet helyes, sok az élvezet benne, és semmi ártalmat nem fog okozni

- A bűn az nem ártalmas nekem és elkövethetek akármit, mert nem lesz semmi baj

- Csinálhatok akármit az életemmel mert úgy is jó lesz majd az életem

- Lehetnek akármilyen rossz barátaim, mert nem ártalmasok

- Nézhetek akármilyen fajta filmeket, olvashatok akármilyen irodalmat, hallgathatok akármilyen stílusú zenét, játszódhatok akármilyen erőszakos videó játékokat, mert úgy sem ártalmasok

- Mindenben a barátaimnak kell, hogy a tetszésére legyek, azért, hogy elfogadjanak és boldog legyek

- Nem kell örökké őszinte legyek

- Van időm később foglalkozni az Istennel, most kell éljem az életem

 

          Most ha felismertél valamit a fent említettekből, vagy akár más hasonló jutott eszedbe, imádkozz valami hasonlót: „Mennyei édes Atyám, bevallom, hogy eddig helytelenül hittem azt, hogy...(itt meg kell nevezni a téves dolgot amiben hittünk). Hálát adok Neked, hogy rá világítottál a téves hitemre és kérem, hogy bocsáss meg. Ezután azt válaszom, hogy elhiszem azt a mit Te a Bibliában kijelentsz nekem. Jézus Krisztus nevében segíts meg kérlek. Ámen”.

 

          Tovább kérlek olvasd fel hangosan a következő igazságokat, amik teljesen az Isten írott szavaira alapoznak. Lehet, hogy ebben a pillanatban nem fogsz mindent teljesen meg érteni, de hidd el, hogy ha ki tartasz az imában és a Biblia olvasásában, akkor biztos meg fogod érteni. Segítsen meg ebben is az Úr:

- Hiszem, hogy egy igaz Isten van, aki az Atya, a Fiú és a Szent Szellem személyében jelentette ki magát

- Hiszem, hogy Ő teremtett mindent és Ő tart egyben mindent

- Hiszem, hogy az egy igaz Isten, aki Atya, Fiú és Szent Szellem, méltó csak minden imádatra és dicséretre

- Hiszem, hogy Jézus Krisztus az élő Isten Fia és Ő legyőzte a sátánt és hatalma van annak minden ereje felett

- Hiszem, hogy az Isten annyira szeretett engem is személyesen, hogy az egyetlen Fiát, Jézus Krisztust felküldte értem is a keresztre, hogy meghaljon az én bűneimért is

- Hiszem, hogy Jézus meg mentett a sátán hatalma alól, azért mert nagyon szeret és nem azért, hogy mennyire jó vagy kevésbé rossz voltam

- Hiszem, hogy lelkileg erős lehetek Jézus Krisztus által, mert Őbenne van az én erőm

- Hiszem, hogy meg állhatok a sátán csábításai előtt és ellene mondhatok a sátán minden támadásának, mert én Isten csodálatos gyermeke vagyok a Jézus Krisztusban vetett hitem által

- Hiszem, hogy meg állhatok erősen a hitemben, ha alárendelem magamat és engedelmeskedek az Istennek

- Hiszem, hogy csakis a Jézus Krisztus neve által és az Ő vele szoros kapcsolatom alapján győzedelmeskedhetek minden élet helyzetben, amikor a gonosz támad és el akar csábítani

- Hiszem, hogy a Jézus Krisztus vére védelme alatt vagyok, addig ameddig az Isten engedelmes gyermeke vagyok, vér amivel megmosott minden hamisságomtól

- Hiszem, hogy ameddig a Jézus Krisztus vérének a védelme alatt vagyok, meg parancsolhatom az Ő nevében, hogy a sátán távozzon tőlem, és ellenne állhatok minden hazugságának, csábításának és támadásának

- Hiszem, hogy az Isten igazságai teljesen szabaddá tettek és tesznek engem. Ezért, ha a sátán gonosz gondolatokat táplálna az eszemben, nem fogok azokra figyelni és hitelt adni azoknak a gondolatoknak, hanem az Úr Jézus Krisztusra fogok figyelni és az Ő szavaira

- Hiszem, hogy a Biblia igaz és azt választom, hogy ezt az igazságot szeretetben szóljam, akármilyen helyzetben

- Hiszem, hogy a Jézus Krisztus kegyelmével és segítségével, a képességeimet és a testemet csak a jó dolgokra fogom tudni használni

- Hiszem, hogy az Isten csakis a javamat akarja, és ezt a jót választom akármilyen helyzetben

- Hiszem, hogy a Szent Szellem által az Isten tudja irányítani az életemet és én az Ő vezetését választom

- Kérem a Jóságos Atyát, hogy a Jézus Krisztus nevében és az Ő érdeméért töltsön be az Ő drága Szellemével, hogy az életemet Ő által irányítsa, hogy Általa vezessen el annyi igazság megismerésre, amennyit Ő akar, hogy tudjak

- Kérem az Úr Jézus Krisztust, hogy segítsen meg élni neki tetsző módon a Keresztyén életemet és segítsen átmenni minden nehézségen ami a jövőben adódna

- Kérem az Istent, hogy tanítson meg szeretni Őt teljes szívemből, elmémből és a teljes erőmből, úgy ahogy Neki ez kedves

 - Hiszem, hogy aki elkezdte a jó munkát, az majd be is fogja fejezni egészen a teljes üdvösségem napjáig

- Hiszem, hogy Jézus Krisztus által, az Ő benne vetett hitem által van örök életem és az én életem Ő vele el van rejtve az Istenben

 

         Most nagyon fontos igazságok és kérések hangzottak el, aminek ha őszinte voltál, akkor hosszú távon nagyon nagy befolyása lesz az életedre.

         Időnként még elismételheted, mert segíteni fog megerősödni a hitedben.

 

 

Ötödik lépés – A megbocsájtás

 

       Ez a lépés is nagyon fontos a felszabadulásod folyamatában. Rendben van az, hogyha elmondod annak a megbízható személynek akivel szeretnél imádkozni, hogy mit érezel. Ha pedig egyedül vagy, akkor légy őszinte az Istennel.

          Nagyon fontos azt megjegyezd, hogy ha mi nem bocsátunk meg azoknak akik minket bántottak, vagy meg sértettek, akkor egy biztos célpont maradunk a sátán számára, mert a sátánnak marad fogózkodó pontja az életünkben.

          Az Isten kéri tőlünk, hogy bocsátsunk meg másoknak és engedjük el az irántuk érzett haragot, úgy ahogy nekünk is Ő, Krisztus által meg bocsátotta a bűneinket és el fordította rólunk a haragját. Ezt Jézus kéri a Máté 6:14 és 15-ben és az Efézus 4:31 is ezt írja le.

         Szükség, hogy ezt a parancsot be teljesítsed, hogy a sátán ne tudjon e miatt kifogni rajtad és vissza rántson a harag és az indulatosság bűne által (2 Korinthus 2:10).

          Ezért kérd az Istent, hogy juttassa eszedbe azokat a személyeket, akiknek valamit meg kell, hogy bocsáss, imádkozva hangosan valami hasonló imát a saját helyzeted szerint:

„Mennyei Atyám, köszönöm, hogy volt hozzám türelmed és szereteted és meg bocsátasz nekem is, ha én is meg bocsátok azoknak, akik ellenem tettek valamit. Rosszat gondoltam másokról és haragot éreztem irántuk. Kérlek segíts meg, hogy eszembe jussanak mind azok az emberek, akik ellen rosszat tettem, vagy akik meg sértettek és akiktől bocsánatot kell kérjek, vagy akiknek el kell engednem valamit. Kérlek Atyám, hogy bocsáss meg nekem minden olyan tettemet, amivel mást meg bántottam és segíts meg el engedni azt a haragot amit mások iránt érzek. A Jézus Krisztus drága nevében kérem Tőled ezeket, Aki meg tud gyógyítani minden sérelmemtől. Ámen.”

 

          Most lehet venni egy darab papírt és le írni mind azoknak a neveit, akiktől bocsánatot kell kérni és akiknek meg kell bocsátani. Az Úr eszedbe juttassa őket nem kell aggódni. Rendben van ha a szülőket is a lista elejére fel írjuk, ha tőlük is bocsánatot kell kérni vagy ha nekik is el kell engedni valamit, amivel meg sértettek.

          Meg bocsátva másoknak és másoktól bocsánatot kérve, az Isten eszköze, hogy szabaddá tegyen a múltad haragjától és a fájdalmas élményeidtől, amik veled történtek.

          Ameddig nem kérünk bocsánatot azoktól akiket megsértettünk, vagy nem bocsátunk meg mi azoknak akik ellenünk vétettek, a múlt sérelmei vissza fognak tartani és nem lehetünk teljesen szabadok, ezért szánj időt és írd meg a listádat.

          Most ha a lista készen van, gondolkozz el egy kicsit, hogy mi is a megbocsátás és a bocsánat kérés:

          Megbocsátani vagy bocsánatot kérni nem jelent felejtést egyáltalán.

          Lehet, hogy a múltadat nem tudod el felejteni, de teljesen szabadként élhetsz a múlt sérelmei okozta fájdalomtól vagy haragtól, ha bocsánatot kérsz másoktól és megbocsátasz másoknak.

           Egyszer meg bocsátva másoknak és bocsánatot kérve másoktól, többé nem hozhatsz fel vádat mások ellen és ellened sem hozhatnak fel vádakat az Isten előtt.

          Azt, hogy bocsánatot kérek vagy, hogy megbocsátok másnak, az az én választásom.

          Bocsánatot kérni nem egyszerű mert szégyennel és meg alázkodással jár azok előtt, akiket megsértettem.

          Megbocsátani másoknak sem egyszerű, mert a mi hajlamunk az, hogy magunk bosszuljuk meg az ellenünk el követtett dolgokat. De az Isten elvárása az, hogy a bosszút hagyjuk Rá, mert Ő jobban meg tud fizetni mint mi (Róma 12:19).

          Megbocsátani másoknak olyan mintha egy halász horgot el távolítanánk a bőrünkből. Halász horog amit más akasztott belénk és magához csatolt egy damil szállal, azzal, hogy megsértett vagy megbántott.

          Ez egy fájdalmas művelet, de ha eltávolítsuk a halász horgot a bőrünkből, többé nem vagyunk hozzá kötve a sértegetőhöz, a sebünk begyógyul és mi fel szabadulunk.

          Addig ameddig tartsuk a haragot, úgy tekintsük, hogy addig a halász horog ott van a bőrünkbe akasztva és fájdalmakat okoz akárhányszor hozzá érünk vagy ha a másik személy megrántja.

          De amikor megbocsátottunk másnak azt úgy fogjuk fel mintha ki vettük volna a halász horgot a bőrünkből, be gyógyul a seb és nem vagyunk többé ahhoz a személyhez kötve sem a múlt sérelmei nem tartanak fogva többé.

          Ha én megbocsátottam a másiknak, akkor én kivettem a bőrömből a másik horogját, az én sebem meg fog gyógyulni, de a másiknak még mindig meg marad, és ezzel Istenhez van első sorban kötve. Neki kell majd elszámoljon.

          Ezt már az Úr Jézusra kell, hogy bízzuk, hogy Ő rendezze le ezzel a személlyel igazságosan és kegyelmesen, mert az Úr mondja: „Enyém a bosszúállás, Én megfizetek, ezt mondja az Úr” Róma 12:19.

 

          Mi csak imádkozni tudunk ezért, mert ezt kéri tőlünk maga Jézus, hogy imádkozzunk az ellenségeinkért. Ez nem egy könnyű dolog, de örökké tartsuk szem előtt, hogy Jézus is imádkozott azokért akik Őt a kereszthez szegezték. És ha Ő az Urunk és kaptunk már egy új természetet.

          Megbocsátani azt jelenti, hogy elfogadjuk azt, hogy mi nem tudjuk megváltoztatni azt, ami megtörtént.

          Ha valaki mond rólad egy hazugságot, nem tudod azt meg változtatni. Mérges lehetsz egy ideig, vagy elengedheted és Istenre bízhatod, hogy Ő legyen aki megfizet annak a személynek cselekedete szerint.

          Az emberek gonosz dolgokat tesznek velünk sokszor és nem tudjuk meg állítani ezeket, de azt választhatjuk, hogy ezek a gonosz dolgok ne tudjanak le uralni minket és lelki fogságban tartani.

          Azért, hogy meg tudjál bocsátani a másiknak teljes szívedből, el kell engedned a fájdalmat és a haragot. Imádkoznod is kell, hogy az Úr segítsen meg ebben is, és így fel tudsz szabadulni.

          Azzal, hogy bocsánatot kérsz te másoktól azzal azt teszed, hogy helyre akarod hozni te az elrontott dolgokat, akarsz segíteni a másiknak, hogy kihúzza azt a horgot amit te helyeztél bele és azt akarod, hogy az ő sebe begyógyuljon.

          Ezért most egyenként említsd meg azokat a személyeket akiket fel írtál a listádra és bocsáss meg nekik azért amit veled tettek, és ha lehet add tudtukra is ezt. Ha te kell bocsánatot kérned, akkor keressed minél hamarabb az alkalmat, hogy találkozzál azzal a személlyel személyesen. Ha nem lehetséges, akkor meg kapod a megoldást, hogy tudasd vele, hogy bánod amit ellene tettél és bocsánatot kérsz tőle. Ha valami kárt okoztál másnak, lehetőségeink szerint próbáljuk megtéríteni és helyre hozni a kárt.

          És ne felejts el imádkozni minden személyért akivel van valami elrendezni valód.

 

 

Hatodik lépés – az ellenszegülés/engedetlenség megvallása

        

           Vajon miért olyan súlyos az engedetlenség?

          A válasz az, hogy ez az első bűn amit az első emberpár elkövetett amikor engedetlenek lettek az Isten iránt és a sátán hazugságaira hallgattak. A Biblia szerint (Róma 5:12), ez a bűn átered azóta minden emberre, ezért kell külön lemondani róla. A keresztég vize kicsi korban például, nem​ mossa le a bűnöket. a Biblia azt mondja, hogy csak egyedül a Jézus vére tisztít meg a bűnöktől, és ezt kérni kell személyesen, ahogyan lehetett látni. 

          A bizonyítékot egyszerű észre venni, csak meg kell nézni a kicsi gyermekeket. Már egész kicsi kortól tudnak dacolni és szót nem fogadni a szüleiknek, annak ellenére, hogy  nagyon sokan meg lettek keresztelve kicsi korban.

          Miért akarunk az egészen lázadni a szüleink, a tanáraink, feleteseink, más felnőttek ellen és az Isten ellen?

          Lehet, hogy csak azért mert függetlenek és a saját magunk ura akarunk lenni? Ezzel a hazugsággal támadta meg a sátán Ádámot és Évát és engedetlené tett őket az Isten iránt.

         Van olyan helyzet amikor nem kedveljük azt a személyt aki meg mondja, hogy mit kell tegyünk.

          De a Bibliai igazsága az, hogy az Isten más személyeket helyezett felénk (szülők, tanítók, egyház vezetők, rendőrség stb).

          Helytelen azt gondolni, hogy azokat a személyeket akiket Isten helyezett felénk, azért vannak, hogy meg fosztjanak a szabadságunktól.

         Lényegében ezeket az Isten rendelte felénk, a mi védelmünkre, azért, hogy mi élvezhessük az Istentől rendelt szabadságunkat.

        Az Isten lebiztosít, hogy az általa rendelt hatalom, a mi javunkat szolgálja.

         Ellenszegülni és lázadozni Isten ellen és az Ő általa felállított hatalmak ellen, egy komoly problémát jelent.

          A Biblia a Sámuel első könyve 15:23 szerint az engedetlenség Isten iránt, olyan súlyosnak van tekintve mint a varázslás bűne és az ellenszegülés mint a bálvány imádás, ami mind kettő nagyon utálatos a Szent Isten szemébe.

          A lázadás bűnére is ki lehet tisztán jelenteni, hogy csakis a sátántól származik. Ő lázadozott és lázadozik az Isten ellen és a Biblia le írja, hogy a lázadása miatt lett kivetve a mennyből. És az embereket a lázadás bűnével meg akarja akadályozni, hogy be jussanak az Isten országába.

          Tudnod kell azt, hogy a lázadás bűne megadja a sátánnak a lehetőséget, hogy megtámadjon.

           Ezt tette Ádámmal és Évával is. Megtámadta őket a hazugságaival és engedetlené tette őket Isten iránt. És azóta az emberek lázadoznak az Isten és minden ellen ami az Istenre mutat rá. Ezt a hírek bemutatják nap mint nap.

          Ezért az engedetlenség bűne ellen az egyetlen válasz csakis az Istennek való engedelmesség. Ő azt akarja, hogy alárendeld magadat azoknak, akiket feléd rendelt.

         Tovább lesz egy lista a különböző hatalmakkal, akiket az Isten felénk helyezett.

         Ha valamelyik ezek hatalmak közül azt kérik, hogy valami helytelen dolgot cselekedjél, akkor jó elmondani másnak akiben megbízunk.

         Az Isten nem fogja sohasem kérni tőlünk, hogy helytelen dolgot tegyünk, és azt sem kéri, hogy alárendeljük magunkat olyan valakinek, vagy olyan hatalomnak, amelyik helytelen dolgot kér tőlünk, hogy az Isten ellen bűnt kövessünk el.

          Például egy szülő ha azt kéri, hogy a lánya pénzért árulja magát, a gyermek nem kell engedelmeskedjen mert a paráznaság egy súlyos bűn és nem az Isten akarata.

          Ha akárki a lent fel soroltakból azt kéri tőled, hogy rossz dolgot cselekedjél, vagy érzelmileg zaklat, akkor ezt a legjobb megosztani egy megbízható személlyel vagy hatósággal és segítséget kérni tőle.

         De hogyha ezek a személyek vagy hatalmak olyan valamit kérnek tőled ami nem helytelen és Isten parancsával és rendeléseivel is összhangban vannak, akkor engedelmeskedned kell nekik, ha nincsen örökké is a tetszésedre.

         Ha engedetlen voltál valamelyik Istentől rendelt hatalom iránt az alábbiakból, akkor jelöld meg azt:

- Szülők / nevelő szülők

- Nagyszülők

- Iskolai tanítók/tanárok

- Vasárnapi iskola tanítók

- Férj (*ez a feleségekre érvényes)

- Rendőrség

- Bíróság

- Az Isten (a fent említettek közül meg jelöltél egyet is, akkor az azt jelelni, hogy az Isten ellen is vétettél, mert Ő helyezte őket feléd).

​          *Egy zárójelt tennék ennél a lépésnél a férj és a feleséggel kapcsolatosan.

A férjet a felesége felé helyezte az Isten, és az Isten elvárja a feleségnek, hogy engedelmeskedjen a férjének, addig ameddig a férj Isten akarata és rendelései szerint szól, cselekszik és viselkedik.

Ezt Ő így rendelte el, de ez nem azt jelenti, hogy a férj azt csinálhat a feleségével amit akar, hanem az Úr azt kéri, hogy a férj szeresse a feleségét mint ahogyan Krisztus is szerette az egyházat és az életét adta érette (Efézus 5).

Ezért ennél a pontnál a házastársak szükség, hogy meg álljanak és vallomást tegyenek az Úrnak és azután egymásnak is, és imádkozni kell külön, ha engedetlenek volt például a feleség a férje iránt és a férj is meg kell vallja azt ha rosszul bánt (zsarnokoskodott például) a feleségével és ezzel engedetlen volt Isten iránt, Aki azt kérte tőle, hogy szeresse a feleségét önfeláldozóan.

 

        Most, tovább imádkozni kell hangosan a következőképpen:

Mennyei Atyám a te szavad által azt mondod a Bibliában, hogy a lázadás ugyan olyan súlyos mint a varázslás, és az engedetlenség olyan, mint idegen isteneket tisztelni.

Tudom és most tisztába vagyok azzal, hogy engedetlen voltam és lázadtam a szívemben Ellened és olyanok iránt, akiket Te rendeltél az én javamra. Kérlek bocsáss meg az engedetlenségemet és azért mert lázadoztam Ellened és a ......

Segíts kérlek, hogy az Úr Jézus ki folyt vére által ellen tudjak állni minden olyan gonosz gondolatbak ami az engedetlenségre és a lázadásra csábítana.

Azt választom tovább, hogy ezután engedelmes legyek Neked és mind azoknak akiket Te rendeltél felém.

Köszönöm a te kegyelmedet és megbocsátásodat. A Jézus Krisztus drága nevében imádkoztam és kértem ezeket. Ámen.”

       

           Most ha egyetértettél eddig az Istennel imádkoztál, hogy segítsen meg engedelmes lenni Neki, akkor arra bátorítlak, hogyha kér tovább tőled valamit az Isten, akkor ne félj meg cselekedni. Ha meg értettél valamit a Bibliából, akkor az Isten elvárja, hogy engedelmesen tedd meg. Ne félj megtenni amit az Úr kér, mert Ő az oldaladon áll.

          Azt kívánom minden kedves olvasónak, hogy segítse meg az Úr ebben is.

 

 

Hetedik lépés – A büszkeség lemondása és elhagyása

 

         A büszkeség ezt mondja: „ mindenkinél jobb vagyok.”

         Ugyancsak a következőt is mondja: „Mindent meg tudok tenni a magam erejéből, mások vagy az Isten segítsége nélkül!”

           Ó, ezek mind nem igazak! Őrökké szükségünk van az Istenre és egymásra.

        Pál apostol írja: „Semmit nem cselekedvén versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartván ti magatoknál.” Filippiekhez 2:3

 

Ugyan ő mondta a következőt is: „...atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az Ő hatalmas erejében.” Efézusiakhoz 6:10

 

        A büszkeség lelki sérelmeket okoz. Ezt fejti ki a Jakab levele 4:6-10 és az 1 Péter 5:1-10.

        A büszkesége és a felfuvalkodottsága miatt is, volt a sátán kivetve a mennyből. És a büszkeség által is ő meg akar akadályozni, hogy mi bejuthassunk oda.

          Alább fel lesz sorolva egy lista ahol fel lesz tüntetve pár mód ahogyan mi büszkélkedhetünk:

- Nincs szükségem Istenre és senki másra, hogy segítsen rajtam!

- Én sohasem teszek semmit sem rosszul! Mindent amit teszek a legjobb!

- Örökké más a hibás, ha valami rosszul történik.

- Én sohasem tévedtek. Tökéletes vagyok.

- Sokkal jobb vagyok mint más!

- Én jobban teszek mindent mint mindenki más!

- Az emberek jobban kellene értékeljenek engem és azt amit teszek!

- Egy nagyon fontos és különleges személy vagyok!

- Én vagyok a legszebb és a legjobb mindig és mindenben!

 

         Ha felismertél valamit ezekből a sátáni eredetű gondolkodásból ami rád is érvényes, akkor itt az ideje, hogy imádkozz a következőképpen:

Mennyei Atyám, megvallom azt, hogy eddig csak magamra gondoltam. Sokszor azt gondoltam, hogy jobb vagyok mint más. Azt is hittem, hogy én vagyok az aki örökké kell saját magamról gondoskodnom és nincs szükségem senki segítségére.

Bocsáss meg kérlek, hogy elfordultam Tőled és nem hagytam, hogy szeress és gondoskodj rólam.

Atyám elfáradtam magamnak élni és mindent a magam erejéből tenni.

Segíts Uram, hogy hátat fordítsak az önző akarataimnak és kérlek töltsd be az életem a Te Szent Szellemeddel azért, hogy tehessem a Te akaratodat.

Segíts meg ellen állni a sátán minden támadásának és kérlek taníts meg szerinted élni.

Kérlek taníts meg, hogy hogyan szeressek és szolgáljak mások felé.

Segíts, hogy Téged tudjalak mindenben az első helyre tenni és másokat is úgy szeretni mint saját magamat. Ezeket is az Úr Jézus drága nevében kérem Tőled. Ámen.”

 

Nyolcadik lépés – Az őseink bűnei

         

          Az utolsó lépés a szabadság útján itt bemutatva az, hogy ellene kell mondani és el kell fordulni a szüleink, nagyszüleink és elődjeink minden ismert/ismeretlen bűneitől.

          Először is kell tudjad, hogy te nem vagy hibás az elődjeid egyik bűnéért sem. De az ők elkövetett bűneik miatt, a sátánnak ajtót nyithattak és volt rá több példa, hogy a gyermekeket/utódokat ezek miatt tudta zaklatni, főleg olyan esetekben, amikor az elődök okult dolgokkal foglalkoztak: jóslással, átkozódásokkal, sátáni rituálékkal, bálváyimádással, varázslással stb.

          Ne értse félre senki sem. Sokszor csak annyi történik, hogy a gyermekek eltanulják a szülőktől a bűnöket és ők is cselekszik ugyan azokat.

          Azért, hogy ezektől is szabad lehess teljesen és a sátán ne tudjon ezek a bűnök miatt valami féle képpen ki fogni rajtad, mondd ki hangosan a következő kijelentéseket:

- Ellent mondok és eltávolodok minden bűntől ami a családom által ártana nekem (ha van valami nyílt és ismert bűn amiről van tudomás (pl. okult dolgok (pl. varázslás) vagy más (pl. iszákosság/dohány/kábítószer, öngyilkosság, gyilkosság), akkor itt szükség meg nevezni azokat is).

- Fel lettem szabadítva a sötétség hatalma alól és most az Isten örök családjába tartozom. Megvallom, hogy Jézus Krisztus meghalt és a vére által eltörlőt minden bűnömet és a családom bűneit is ami által a sátán zaklathatna engemet.

- Ezután Krisztus által élek és az én életem el van rejtve Általa az Istenben.

- Ezután Krisztushoz tartozok és megtagadok minden bűnt ami által a sátánnak lenne valamilyen joga zaklatni engem.

- Kijelentem ezzel a sötétség minden erejének, hogy Jézus Krisztushoz tartozom és ezután csak Benne hiszek.

- Ezután bátran ki tudom jelenteni mint Isten gyermeke, hogy a gonosz minden ereje és cselszövése távozzon tőlem örökre az Uram Jézus Krisztus nevében, Aki megváltott engem.

 

Imádság: „Mennyei Atyám jövök hozzád mint gyermeked és kérlek, hogy tölts be a Te Szent Szellemeddel. Fel ajánlom az életemet és a testemet Neked és kérlek vezess oly módon, hogy a körülöttem levők is észre vegyék a változásokat az életemből. Mind ezeket a drága Uram és Megváltóm Jézus Krisztus nevében kérem Tőled. Ámen.”

 

Megjegyzések:

         A bűn és a sátán egyszeri ki tessékelése az életünkből nem jelenti azt, hogy többé nem lesznek kísértések, elesések és támadások az életünkben. A gonosz ameddig ebben a romlandó testben élünk, nem fog belenyugodni abban, hogy mi az Istent választottuk. Ezért meg fog tenni minden tőle tehetőt, hogy vissza rántson a bűnök fertőjébe.

         A tőle és az ő hatalma alól való felszabadulás nem azt jelenti, hogy az Úr egy messzi bolygóra ki vetette az életünkből. Ő ott lesz még mindig a földi életünk sok szakaszán, azt keresve, hogy hogyan ejtsen el bűnök és hazugságok által. Az igaz, hogy az ítélet napján az Úr a neki és bukott angyalainak elkészített örök szenvedés helyére fogja küldeni, mind azokkal az emberekkel is akik őt szolgálták tudtukkal, vagy tudatlanul, de addig is meg van neki engedve megszabott korlátok között, hogy hazudjon és csábítgasson embereket.

          Nem kell rettegni a sátántól és az ördögeitől, hanem csak éberek kell maradjunk. Minden nap Krisztusra kell figyeljünk és ne feledjük: a sátánnak és az ő bukott angyalainak nincsen semmi erejük felettünk, ameddig mi nem hiszünk el egy hazugságát, nem engedünk valamelyik csábításának vagy nem állunk meg valamilyen bűnbe.

         Ha meg vagyunk térve és újjászületve és Krisztus a mi Urunk az életünk felett, akkor meg van minden hatalmunk Krisztusban, hogy egy meg igazult életet éljünk és jó kedvvel szolgáljuk az Istent, tovább víve szabadon azt a munkát, amit Ő ránk bízott vagy ránk fog bízni.

         Amit mint gyermek genetikailag örököltünk egyes erősségeket és gyengeségeket is egyaránt, ugyanúgy a környezet is amiben felnőttünk meg tudja határozni, hogy mi lesz erősebb: a jó vagy a rossz irány.

         A kérdés a mi felmerül az az, hogy: Örökölhetünk-e egy csomag gonoszságot a szülőktől, nagyszülőktől, elődöktől?

         A válasz lehet igen is, mert sok esetet meg figyelve észre lehet venni, hogy nagyon sok esetben a gyermekek, folytassák az elődeik bűneit. De maga a Bibliában is ha például meg figyeljük a Jeremiás próféta 32:17 és 18-at, meg láthassuk, hogy az Isten meg ígéri, hogy megbünteti a gyermekekben a szülők bűneit.

         De lehet nem is, mert csak Jeremiás próféta által mondja az Isten, hogy: „...kiki a maga gonoszságáért hal meg” és ezt azért, hogy ne tudják többet azt mondani, hogy: „Az atyák ették meg az egrest és a fiak foga vásott el.” Jeremiás 31:29,30

 

          És ugyancsak a Bibliában is és a minden napi életben is meg lehet figyelni, hogy gonosz embereknek, tudnak lenni jó és Istenfélő hívő gyermekei is. És fordítva is van példa, hívő szülőknek istentelen gyermekei.

          Az Isten szuverén, vagyis független a mi akaratunktól, ha Ő úgy határozza, hogy megbünteti a gyermekekben az elődök bűneit, akkor az meg lesz, ha pedig nem, akkor nem. Ő a Mindenható és Mindentudó Isten és akárhogy is cselekedik Ő mindig igazságos marad.

          A tapasztalatok be bizonyították, hogy az előző generációtól eltanult és gyakorolt bűnök, egy nyitott kaput képeznek a sátánnak, hogy hozzáférjen a gyermekhez. Gyermekek akik még nem érték el azt a kort, hogy súlyos bűnökbe vegyüljenek és mégis szenvednek a szülők, nagyszülők, elődök bűnei miatt.

          Befejezésül csak annyit, hogy amennyire tőlünk függ vigyázunk magunkra és ha lehet még másokra is, mert a sátán és a világ kínálata oly széles, hogy nagyon hamar be tudnak szippantani és ha egyszer meg tapasztaltuk az Isten kegyelmét és szeretetét és elesünk súlyos bűnökbe, akkor sokkal nehezebb a szabadulás.

          Az Isten áldjon meg minden szabadságra vágyó szívet, aki eddig elért az olvasással és kérem a Jóságos Mennyei Atyát, hogy szabadítsa fel minden gonosz köteléktől és adjon egy teljesen szabad életet Krisztusban. Ámen.

 

Ha ima támogatásra van szüksége, vagy még lenne kérdése  akkor írjál kérem az oldal elején jobb felől található  e-mail címre. 

 

Azért, hogy szabad maradhassál, fogadj el egy két gyakorlati tanácsot, az alábbi linkre kattintva és ha igazából felszabadultál a bűneid rabsága alol vagy ebben az irányban haladsz, akkor kérlek....

Maradj szabadon:

https://jezus-a-megmento.eoldal.hu/cikkek/az-ember-bunossege/maradj-szabadon.html

 

Ha értékesnek találtad, ajánljad másoknak is.

 
 

 

ElérhetőségArchívum

Naptár
<< Május / 2021 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 136757
30 nap: 1993
24 óra: 63