Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról

2016.04.05

      Ahogyan még az oldalon meg lehet találni, a nevem Nagy Antal és Erdélyben lakom.

 

      Egész kicsi koromban otthon nem neveltek hitre és Isten sem volt a családban sokat emlegetve. Ennek ellenére kicsi koromban édesanyám néha el el vitt a templomban, de ahol több mindent megtanultam Istenről az az iskolában a vallás órákon volt.

 

      Szóval volt egy Isten képem és egy bűn felismerő képességem is egész kicsi korom óta, és úgy ahogy növekedtem a testvéreimmel el el jártunk a templomba időnként, amikor az idő is megengedte, mert sok volt a munka a ház körül és mi is be voltunk fogva a napi munkákban.

 

      Így teltek múltak a napjaim, ameddig 16 éves koromban egy családi nehézség során elkerültem otthonról, iskolát cseréltem és mind fiatal kezdem keresni én is az életem értelmét. Próbáltam minél jobban beilleszkedni az új társaságban és így belefogtam egy két dologban a tanulás mellett, közöttük a küzdő sportok gyakorlása is, mert az volt a felfogásom, hogy most nagy városban kerültem és meg kell tudjam védeni magamat.

 

       Miután végeztem az érettségivel elkerültem más más helyekre dolgozni, iskolázni, még külföldre is rövid időre, és folytattam a különböző küzdő sportokat is akárhová is mentem, és mélyebbre kezdtem evezni benne, oly annyira, hogy átestem már az okult felére is (mindenféle meditációs és agy kontroll gyakorlatok).

 

      Mind ez idő alatt a templomot sem hagytam ki, Istennek is próbáltam tetszeni, és gyakran megfordultam vallásos alkalmakon, összejöveteleken. Ez a kétfelé sántikálás és üres vallásos élet mind így ment harminc éves koromig, amikor Isten meg sokallta és több nehézség által meg szólított.

 

      Ez volt az forduló pont az életemben, amikor először vettem igazából a kezemben a Bibliát, hogy válaszokat keressek az összegyűlt gondjaimra, amik nem is voltak kicsik, miután vallás vezetőktől is kérdeztem a megoldást a problémáimra, de nem segítettek semmiben sem.

 

      Eddig vettem még a Bibliát a kezemben, de évente egyszer kétszer úgy kíváncsiságból, ha alkalmanként a kezemben került, mert nekem nem volt 29 éves koromig. Akkor is azért vásároltam, mert elutaztam hosszabb időre a világ másik felére, de ott sem nagyon olvastam belőle.

 

      Miután a Bibliát imádságos lelkülettel a kezemben vettem és kértem Istent, hogy segítsen megérteni azt amit olvasok, nem telt el sok idő és rá kezdtem jönni arra, hogy az egész vallásos életem és hitem nem a Bibliára alapszik. Nem az Isten tiszta Szava az én vallásos hitem alapja, és sok mindent Isten a Biblia által megvilágított, főleg rám kezdtek nehezedni a bűneim, amit a sok évek alatt felhalmoztam.

 

      Ameddig nem vettem komolyan a Bibliát a kezemben, addig én tudtam sokszor, hogy nem jo amit teszek, de mégis egy jó embernek tartottam magamat, mert én is úgy vélekedtem magamról, mint sok sok mai modern keresztyén, hogyha nem ölt és nem rabolt, akkor jó ember, holott az Isten igéje minden embert bűnösnek mond ki és híjával találja az Isten szemében.

 

      Másik dolog amit rövidesen megértettem a Bibliából az az újjászületés szükségessége a Szentlélek / Szentszellem ereje által, ahhoz, hogy az Isten országát elérhessük és Istennel közösségbe kerülhessünk, amint a János evangéliuma 3 rész első 7 igeverse leírja.

 

      Tovább amit még megértettem a felnőtt keresztség a saját hitemből, úgy ahogy azt az egész Új Testamentum azt kéri, Krisztussal kezdve és folytatva az apostolokkal.

 

      Ezeket megérve és még sok sok más dolgokat, elkezdtem imádkozni Istenhez, hogy segítsen megérteni továbbra az Ő Szavát a Bibliát, és azt is kértem, hogy igazítson engemet a helyes útra.

 

       Ez egy több holnapos harc volt az életemben, mikor azt mondtam Istennek, hogy csak a Biblia tiszta tanítása mellett akarok kitartani és nem kell több semmi más. Isten meg is hallgatott és ez idő alatt sok mindent ki nyilatkoztatott az Ő szava által, azt is, hogy hova kell menjek, hogy további útban igazítást kapjak.

 

      El is mentem oda, amit az ige által Isten kijelölt és azon napon megtörtént az a csoda, hogy egy rövid beszélgetés után, miután elmondtam, hogy miért jöttem, imádkoztak értem, én is letettem Krisztus keresztje elé az egész bűnömet és megoldatlan gondjaimat és az nap felszabadulva a bűneim terhe alól és egy kimondhatatlan lelki békével a szívemben mentem haza, és azóta is ebben a kis közösségben járok.

 

      Ezt miután elmentem és szóba álltam az addigi lelki vezetőmmel és rákérdeztem, hogy mi miért nem tarjuk be a Biblia tiszta tanításait úgy ahogyan azok meg vannak írva a Szentírásban és inkább emberek rendelte hagyományokat gyakorlunk. Erre sikerült egy két gyenge magyarázatot adni és a végére még sikerült fel is háborodnia rám, hogy hogy is merem kérdőre vonni az egyház tanításait, amik nem egyeznek meg az Isten szavával.

 

      Az üres vallásos élet így fel lett cserélve egy szilárd Biblia alapon fekvő élő kapcsolatra a Megváltómmal, Jézus Krisztussal és általa a Jóságos Istennel. Azóta is, hogy Isten meg mentett és rendben hozta az életemet, Őt szolgálóm és elmondom ország világnak, hogy milyen nagy dolgokat cselekedett az én életemben is.

 

      Így Isten adta egy este ima közben azt az ötlet is, hogy ez az internetes oldal létre jöjjön, miután kezdtem gyarapodni a lelki életemben, és ezért rendelt is egy maréknyi igazi keresztyén embert, akik támogattak imáikkal és abban is, hogy átnézzék és eligazítsanak abban, amiket megírtam az Ő kegyelméből és az Ő dicsőségére.

 

      Mindenkinek akik ezeket a sorokat olvassák, kívánok egy áldásos Krisztusban meg gyökerezett keresztyén életet, és azt ajánlom, hogy naponta olvassa minden egyes ember a Bibliát hittel és imádságos lelkülettel és meg tapasztalja, azt, hogy Isten az Ő Lelke / Szelleme álltál kinyilatkozik és útban igazítja minden Őt tiszta szívből kereső embert, akinek még nincsen egy élő kapcsolata Vele.

 

Ezt csakis a személyes tapasztalatból tudom mondani és ajánlani.  

 

 

 

 

 

 
 

 

ElérhetőségArchívum

Naptár
<< November / 2021 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 155049
30 nap: 2791
24 óra: 82